Brzi internet i na Mont Everestu

Bez autora
Oct 31 2010

Privatna telekomunikaciona kompanija iz Nepala postavila je instalacije za brzu internetsku vezu na Mont Everestu čime će olakšati boravak desetinama hiljada planinara i rekreativaca koji posećuju "krov sveta".Nepalska kompanija "Ensel" saopštila je juče da je nova 3G oprema postavljena u baznom logoru na Mont Everestu, najvišoj planini na svetu čiji vrh dostiže 8.850 metara. Brzi 3G Internet će obezbediti brže, jeftinije telekomunikacione usluge ljudima koji žive u dolini Kumbu, kao i rekreativcima i planinarima.

Brzi internet i na Mont EverestuPrivatna telekomunikaciona kompanija iz Nepala postavila je instalacije za brzu internetsku vezu na Mont Everestu čime će olakšati boravak desetinama hiljada planinara i rekreativaca koji posećuju "krov sveta".

Nepalska kompanija "Ensel" saopštila je juče da je nova 3G oprema postavljena u baznom logoru na Mont Everestu, najvišoj planini na svetu čiji vrh dostiže 8.850 metara.

"Brzi 3G Internet će obezbediti brže, jeftinije telekomunikacione usluge ljudima koji žive u dolini Kumbu, kao i rekreativcima i planinarima", saopštilo je rukovodstvo firme, dodavši da je već obavljen prvi video poziv putem nove opreme sa visine od 5.300 metara.

Mont Everest je pre nekoliko meseci dobio i svoj prvi signal za mobilni telefon tako da se za komunikaciju planinari više ne moraju oslanjati kao dosad na skupe satelitske telefone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik